FONTOS TUDNIVALÓK

Az elektromos autó érintésvédelmét minden műszaki vizsga előtt ellenőrizni kell. Ez előfeltétele annak, hogy az autó műszaki vizsgára mehessen. Az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat szükségességét a töltőkábel, illetve a töltőcsatlakozó sérülésének, szigetelési ellenállásbeli hibájának áramütési kockázata indokolja.

A vizsgálat kiterjed:

  • a csatlakozókábelek vizsgálatára, hogy az sérülésmentes, érintésvédelme megfelelő
  • az IP védettségre
  • folytonossági és szigetelési ellenállásmérésre 
  • egyéb szabványokban rögzített vizsgálatok elvégzésére

Mindezek együttes vizsgálata szükséges ahhoz, hogy az autó az érintésvédelmi jegyzőkönyvben megfelelő minősítéssel rendelkezzen és hatósági műszaki vizsgára mehessen.

Hogy történik az elektromos autók érintésvédelmi ellenőrzése?

Műszaki vizsga előtt felkeres minket, majd időpontegyeztetés után budapesti telephelyünkön szakembereink elvégzik az autó érintésvédelmi ellenőrzését. A járművek érintésvédelmi vizsgálata a jármű azonosító adatainak felvétele után szemrevételezéssel kezdődik.

Meggyőződünk annak kifogástalan sérülésmentes állapotáról, és ellenőrizzük, hogy az esetleges javítás során a megfelelő és arra alkalmas alkatrészekkel végezték a javítást.

Ha szemmel láthatóan nem észlelünk szabálytalanságot, elvégezzük a műszeres méréseket. Ez folytonosság és szigetelés mérésből tevődik össze. Ha minden vizsgálat megfelelő minősítéssel végződött, elkészítjük az érintésvédelmi jegyzőkönyvet.

Érintésvédelmi felülvizsgálat és jegyzőkönyv kiállításának díja:

14.900.- Ft + ÁFA

Időpont egyeztetés: H-P 8.00-16.00 +36 30352 5249

BÍZZA RÁNK AZ ÉPÍTKEZÉST

Szakmánkon túlmenően, kisebb méretű lakások, házak generál kivitelezését is vállaljuk, szoros partneri kapcsolatban állunk kőműves, burkoló, festő, ács, tetőfedő, bádogos, lakatos vállalkozásokkal, melyeket összefogva egy csapatként velük végzünk építőipari felújításokat.

Kapcsolatfelvétel

Partnereink